dstore artikelbeveiliging acurity

D’Store uitgerust met people counting en antidiefstalsystemen van Acurity

D’Store is dé grootste sport- en vrijetijdswinkel uit de regio Leuven met een oppervlakte van 6000m². Naast deze winkel heeft D’Store ook zijn outlet waar ze beschikken over een mega-aanbod aan kledij, accessoires en schoenen.

Om de verdere groei van ons bedrijf te waarborgen, was zaakvoerder Wim Florquin op zoek om enerzijds minder derving te hebben en anderzijds rendabeler te werken.

“Aangezien ik van mijn huidige leverancier niet tevreden was, ben ik bij diverse retailers langs gegaan om te horen op welke manier zij werkten. Ik was versteld van de professionele aanpak van Acurity waarbij ze een studie maakten van onze winkels om te zien waar we snel een groot rendement konden halen. In onderling overleg hebben we beslist om al onze beveiligingen te wisselen naar de nieuwste generatie en nieuwe antennes aan alle ingangen/uitgangen te plaatsen. Hierdoor wordt het niet alleen voor gelegenheidsdieven maar ook voor professionele dieven niet eenvoudig om onze producten mee te nemen zonder te betalen. Dit bracht een grote investering met zich mee maar na de installatie hebben we reeds een onmiddellijk rendement gezien waarbij dieven met geprepareerde tassen reeds bij het betreden van de winkel betrapt werden. Onze winkels hebben we uitgerust met de nieuwste generatie antidiefstalsystemen type Synergy waarbij de interventies vanaf heden remote (vanop afstand) kunnen gebeuren. Na testen bleek dat de detectiegraad van deze antennes merkelijk hoger lagen dan de antennes van andere leveranciers terwijl de kostprijs niet hoger lag dan deze van hun concullegas. In de opleiding aan onze mensen heeft men de tijd genomen om ons advies te verlenen naar hoe we de producten het best beveiligen, hoe we best omgaan met een mogelijk alarm, hoe we onze derving eenvoudig kunnen verlagen, etc.

Om onze winkel te optimaliseren hebben we alle doorgangen voorzien van 3D sensoren waarbij we zeer accurate tellingen hebben. Ook hier hebben we gemerkt dat er verschillende systemen op de markt bestaan maar dat deze niet altijd even nauwkeurig werken. Voorbijgestreefde meettechnieken werkten veel onnauwkeuriger dan de 3D sensor tijdens de testopstelling. Het gegeven dat in de software ook KMI temperaturen inbegrepen zaten en dat we op tablets/smartphones real data konden bekijken was mooi mee genomen. Acurity begrijpt wat voor een retailer belangrijk is en heeft zijn platform ook zo opgebouwd waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is en een echte tool is om personeelsbezetting, personeelstaken, marketingacties, etalages, etc. te optimaliseren. We hebben vandaag niet alleen minder derving maar ook meer omzet door de genomen investeringen.” getuigt Wim Florquin.

Meer weten over klantentelling en artikelbeveiliging? Neem een kijkje op www.acurity.be