vraag informatiebezoek ons op jaarbeurs Utrechtsmart buildingsunlock the power of data

het gebruik van onze gebouwen is veranderd

In en rond Smart Buildings zijn geavanceerde technologieën zoals sensoren, automatiseringssystemen en het Internet of Things (IoT) geïntegreerd om de efficiëntie, duurzaamheid en het comfort te verbeteren. In deze gebouwen is het energie- en ruimtegebruik geoptimaliseerd door real-time monitoring van het gebruik en vindt bijvoorbeeld automatische aanpassing in verlichting en klimaatregeling plaats. Zo wordt de veiligheid verhoogd en verbetert het comfort voor de gebruikers.  Ook rondom uw gebouw kunnen metingen met slimme sensoren helpen het gebruik van het gebouw te optimaliseren. Denk aan parkeersensoren, ingangs- en exitmetingen, gebruik van picknicktafels, banken, busabri’s, legionella in vijvers etc. Acurity biedt gebruiksvriendelijke en compacte data-oplossingen voor elke vraag.

meten is weten: ruimten en faciliteiten

Hoe en wanneer maken mensen gebruik van bepaalde ruimten (showroom, kantoor, vergaderzaal, winkelruimte, laboratorium, parkeergarage, enzovoort)? Is het gebruik ervan efficiënt? Zijn de energiekosten in overeenstemming met het effectieve gebruik? Hoe vaak worden de sanitaire ruimten bezocht? In geval van nood, weet u dan precies hoeveel aanwezigen er in het gebouw zijn en waar ze zich bevinden? Hoe vaak en op welke tijdstippen is het druk in de werkruimten, winkel of in het bedrijfsrestaurant?

features van smartbuildings

   widget driven dashboard

   realtime data en inzichten

   verschillende sensoren

   inzicht gedrag bezoekers en werknemers

   Artificiële Intelligentie

   optimalisatie ruimtegebruik

   ideale bezetting

   beheer energieverbruik 

   beheer facilitaire kosten

   overzicht personeel bij calamiteiten

een gezond binnenklimaat begint met goede data

Met eén of meerdere sensoren is het mogelijk om real-time het indoorklimaat te reguleren. Verzeker je van een optimale luchtkwaliteit door constante metingen van CO2 en VOC (vluchtig organische componenten). Facilitaire voorzieningen worden realtime aangepast op basis van een accurate bezettingsgraad. 

gezondheid
Je past ventilatie en verwarming realtime aan op basis van de bezettingsgraad. Verzeker een optimale luchtkwaliteit door real-time metingen op CO2 en VOC (vluchtig organische componenten).

audiometingen
Meet beweging door middel van real-time geluidsdetectie, treed snel op bij teveel decibels in bv. stille ruimten.

specifieke outdoor metingen
Ook in specifieke outdoor situaties kan Acurity u helpen tal van parameters te monitoren. Real-time analyse en detectie in bijvoorbeeld (openlucht) zwembaden, in vijvers of meren in recreatiedomeinen, watertemperatuur aan drukbezochte stranden is mogelijk. Ook het tijdig detecteren van de legionella bacterie in boilers en leidingen is mogelijk.

hoeveelheden en afstanden meten
Real-time meting van hoeveelheden en afstanden omvat onder andere het meten van (ondergrondse) waterstanden, niveaus van afval in containers, en het beheer van sanitaire voorzieningen zoals zeeppompen, handdoeken en papieren servetten. Deze techniek kent nog veel meer toepassingsmogelijkheden die al naar gelang uw specifieke  vraag relevant kunnen zijn.

sanitair
Omdat je de toiletbezoeken kan meten, boek (en betaal je) de schoonmaakploeg veel efficiënter.

kleine sensoren met grote mogelijkheden breed scala aan toepassingen

Deze compacte slimme sensoren met AI kunnen naadloos geïntegreerd worden in bestaande IoT-netwerken, waardoor op afstand bewaking en controle mogelijk is. Met een eenvoudige installatie en langdurige batterijduur bieden onze sensoren bruikbare inzichten om de algehele efficiëntie te verbeteren. 

werken, vergaderen, eten, bewegen – optimale benutting van diverse ruimtes

Real-time analyse en detectie van menselijke aanwezigheid en optimale benutting van ruimtes. Statistieken van de traffic in je gebouw vertellen je hoeveel mensen zich in de verschillende ruimten bevinden. Je hebt een real-timezicht op het aantal per verdieping (bv bedrijfsrestaurant) en je kent de bezettingsgraad op diverse tijdstippen (bv bezetting kassa’s).

beheer werkplekken
Door piek- en dalmomenten van flexplekken te beheren, optimaliseer je het gebruik ervan per verdieping en per afdeling.  

vergadertool of beheer ruimtes
Je creëert een ideale bezetting van meetingrooms als je een koppeling maakt met de vergadertool.

overzicht van beschikbare parkeerplaatsen
Sensoren en real-time data kunnen gebruikt worden om beschikbare parkeerplaatsen te detecteren en deze informatie naar een app of display te sturen. Dit helpt bestuurders snel een vrije plek te vinden, bespaart tijd en vermindert verkeersopstoppingen in parkeergarages.

zoek, vind en beheer door camera’s te integreren

Zoek snel de speld in de hooiberg met AI. Ontdek een wereld aan features die opengaat als metingen met sensoren geïntegreerd worden met de inzet van camera’s. Deze zogenaamde connecting services zorgen voor naadloze integratie van verschillende systemen, waardoor ook bij beveiliging en toezicht de voordelen van geavanceerde technologieën benut kunnen worden.

lokaliseer personen of objecten
Het lokaliseren van personen of objecten in smart buildings gebeurt met sensoren en/of camera’s. Dit verhoogt de veiligheid, optimaliseert ruimtegebruik en helpt bij noodgevallen waardoor een efficiënte en responsieve gebouwervaring ontstaat.

beheer centraal (meerdere) toegangen
Het centraal beheren van meerdere toegangen staat toe om real-time toegangsrechten te beheren. Dit verhoogt de veiligheid, verbetert de efficiëntie en maakt het beheer van toegangen eenvoudiger en effectiever.

heb je vragen? of weet je graag meer over ons plan van aanpak?

u bezocht ons op de vakbeurs facilitair te Utrecht

Wij informeren u graag over onze diensten en oplossingen. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met op.

"*" indicates required fields

Step 1 of 2

kies je land*
Uw naam*

meer nieuwsberichten rond smart buildings